Gisteravond zijn Edwin en ik naar een seminar over sport en voeding geweest in Wageningen gegeven door Ingrid Peperkamp. We kennen haar van talrijke trails die wij gelopen hebben die voor haar trainingen waren voor nog langere afstanden zoals de Andalusie trail of de CCC rond de Mont Blanc. Zij is voedingsdeskundige en tevens consulente voor Herbalife. Ze hield eerst een algemeen verhaal over het belang van goede voeding wanneer je veel sport. Veel was wel bekend maar ik heb ook wel weer nieuwe dingen geleerd. Ik zet er een paar op een rij: ++een sporter heeft 2500 - 4000 kcal (of meer)/per dag nodig; ++sporters eten vaak te weinig resulterend in voortdurende stress, vaker blessures, en minder prestaties; ++binnen half uur tot 2 uur na inspanning moet je koolhydraten innemen; een 'window' waarin dat nog goed kan om herstel te bevorderen; ++
een Duits lab heeft aangetoond dat de voedingswaarde in levensmiddelen drastisch gedaald is sinds 1985, bijv. een banaan bevat nu 92% minder Vit B6; ++in je voeding moet 65% koolhydraten, 20% vet, en 15% eiwit zitten.
Na het algemene verhaal vertelde ze nog het een en ander over de producten van Herbalife.
We hadden met haar afgesproken om achteraf nog te praten over onze plannen voor de TAR en hoe we dat met voeding moesten aanpakken. Met een simpel vragenlijstje van het Voedingscentrum komen we er achter dat we veel te weinig eten. Om er precies achter te komen wat en hoeveel we te weinig eten en wat we verkeerd eten gaan we vanaf komende vrijdag 2 weken lang de
My Calorie Coach bijhouden waarbij we begeleid worden door Ingrid. Hierin moeten we precies gaan aangeven wat we per dag gegeten hebben en ook de sportactiviteiten worden bijgehouden. Dit zal een inzicht geven in ons eetpatroon en of we wel genoeg calorieen innemen voor al die marathons die we lopen. Over een paar maanden gaan we het nog eens meten en zien of er verbetering is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten