maandag 19 september 2011

Vakantieloopjes in Itri, Italie

Na eerst 2 dagen in de schaduw op het terras met een prachtig uitzicht (zie foto) te hebben gezeten en soms even in de felle zon om wat kleur te krijgen en 2 boeken te hebben uitgelezen, werd het tijd voor wat actie. Maar niet te veel want het is hier bijna 30 graden en heel heuvelachtig. Dus na een half uur keer ik dan weer terug en op de terugweg wandel ik ook wat; totaal misschien 10 km. Maar dat om de dag en soms loop ik eerst een 5 km mee met Antoinette dus afgelopen week toch wel 50 km gescoord. Na de loop een heerlijk glas zelfgemaakte perzik, pruim en druiven sap. Soms ook nog vijgen de we hier aan de kant van de weg kunnen plukken. Er is hier een 2-baansweg van Itri naar Sperlonga, een prachtig kustplaatsje. Deze weg is 12 km lang en gaat eerst omhoog tot zo'n 400 m en dan over de laatste 4 km naar beneden tot aan de zee. Er zijn wat zijweggetjes die ik allemaal al in geweest ben want daar rijden haast geen auto's maar die lopen uiteindelijk allemaal dood. Ook een paar trailpaadjes gevonden door de olijfboomgaarden maar die stoppen ook plotseling. Een paar dagen geleden was er opeens een flinke brand op een van de heuvels voor ons (foto onder). Het vuur kroop razendsnel omhoog de berg op. Blushelicopters vlogen af en aan, maar toen het donker werd stopte dat en lieten ze het uitbranden. Het was toch een kale berg en geen gevaar voor mensen of huizen. Maar een mooi gezicht bij nacht!
Kan alle hoogteverschillen niet laten zien want het Sporttracks programma zegt: 'Kan het apparaat niet vinden'. Geen input van de Garmin dus; heb alle drivers al vele malen geherinstalleerd maar niets helpt. Weet iemand een oplossing?
Na 10 dagen prachtig weer was er vandaag een beetje bewolking en 's-ochtends vroeg en in de avond wat regen. Woensdag vliegen we terug en donderdag weer aan het werk. Maar zondag de St. Pietersbergtrail van 30 km. Ik heb er zin in en ben nu goed getraind in de heuvels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten