maandag 20 februari 2012

Running Ronald maRRathon (42.194 m)


De groep tijdens een hagelbui

Running Ronald (RR) is een zeer bekende hardloopblogger en omdat hij vandaag 42 jaar en 195 dagen is, had hij gisteren een maRRathon (min 1 meter) georganiseerd. René en ik hadden ons ook opgegeven en gisteren om 11:30 meldden wij ons bij het clubhuis van de atletiekvereniging (AAV'36) in Alphen aan den Rijn. We ontvingen een mooi blauw T-shirt en bijna iedereen van de 22 deelnemers ging daar mee naar buiten voor de groepsfoto. Toen begon het net te sneeuwen, maar toch gingen we om 12:00 op pad. Gelukkig liet de zon zich al weer snel zien en werd het zelfs warm. Ons tempo lag net iets boven de 10 km/uur en dat was voor René en mij wel wennen. We liepen door mooie parken over fietspaden die goed gescheiden waren van het normale verkeer. Nergens hoefden we een straat over te steken. De huizen liet we achter ons en langs een breed kanaal kwamen we na 10 km in Woubrugge. We liepen door het oude centrum en vervolgens langs de Wijde AA. Op 15 km was een rustplaats waar vrijwilligers stonden met water, thee, banaan etc. In de verte zagen we donkere wolken die niet veel goeds beloofden. Toen we verdergingen over smalle paadjes tussen de weilanden en slootjes (echt het Groene Hart) barstte een hagelbui boven ons los. Gelukkig kwam de wind van achter maar het deed erg pijn in de nek. Daarna kwam gewoon de zon weer door. Na 20 km liepen we langs de Oude Rijn en daarna weer een heel stuk door Alphen. We kregen nog een sneeuwbui en een regenbui over ons heen maar elke keer kwam de zon terug. Op 28 km was er weer een rustplaats met eten en drinken. Bij 30 km begon ik m'n bovenbenen wel te voelen maar ik kon rustig blijven doorlopen. Op een gegeven moment bij 37 km had ik een lekker tempo te pakken dat net iets te hard was voor de groep dus werd ik teruggefloten door Ronald. Vlakbij het eindpunt moesten we nog een extra rondje van 2 km om de marathon vol te maken. Dat was wel even afzien maar de hele groep finishte keurig allemaal bij elkaar na 4:20; met aftrek van de rustperioden precies 10 km/uur. Na een warme douche en wat nakletsen konden we weer naar huis. Dit was een erg leuke loop door een prachtig gebied; een mooi initiatief van Ronald.    


2 opmerkingen:

  1. En je loopt zo maar weer een marathon weg. Goed van jou dat je die 10km/hr probeert vol te houden.
    Edwin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Frans, echt leuk dat jij erbij was met René en ja, ik moest jullie af en toe een beetje afremmen maar anders waren jullie zo snel klaar geweest :))
    Het was een superleuk loopfeestje en geniet er nog steeds van. Dank dat jullie de moeite namen of toch helemaal naar Alphen a/d Rijn te komen!

    tot ziens
    groeten
    RR

    BeantwoordenVerwijderen