donderdag 1 november 2012

Naar de start wordt moeilijker dan naar de finish

Komende zondag zal het by de New York marathon moeilijker worden om de start te halen dan de finish. In het zuidelijke puntje van Manhattan rijden nog geen metro's en moet je door een laag water waden om bij de ferry te komen die je naar de starplaats op Staten island brengt. Als die ferry al vaart tenminste. De bussen zullen ook moeite hebben omdat een gedeelte van Staten Island onder water staat. Maar de de marathon gaat door als het aan burgemeester Bloomberg ligt en ook op de website staan alle lichten op groen. Ze verwachten wel dat er heel wat minder mensen meedoen door afzeggingen en problemen om op tijd in New York te komen. Er zijn ook al heel wat  Nederlanders gestrand die maandag of dinsdag hun vlucht naar New York hadden.Maar ik vertrek vanmiddag vanuit Basel en het ziet er tot nu toe goed uit.

Er is natuurlijk de discussie of het wel door moet gaan; is het wel gepast om te lopen terwijl er zoveel leed is. Maar er zijn grote financiele belangen en New York wil opnieuw laten zien dat ze veerkracht 'resilient' hebben.
Er is veel discussie in ieder geval. Een aantal evenementen rondom de marathon zijn ook al afgelast om het niet al te feestelijk te maken. Ook zijn er prive diensten ingehuurd om de taken van de politie over te nemen die nu op andere plaatsen nodig is. We zullen zien hoe het loopt; het maakt het wel een aparte ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten