maandag 25 oktober 2010

Bijeenkomst "Trainen voor Texel"

Gisteren hadden zich in Panorama Tulipland in Voorhout 100 ultralopers verzameld om trainingtips te ontvangen voor de 60 van Texel. Dit was georganiseerd door het Ultraplatform in samenwerking met de organisatie van de 60 van Texel. Grote namen uit de ultraloopwereld waren aanwezig om ons bezig te houden: Gerrit van Rotterdam (voormalig ultratopper en oud-bondscoach ultralange afstand), Marc Papanikitas (meervoudig winnaar van “De Zestig van Texel”), en Jaap Vis (10-voudig finisher op de 60 km van Texel). Marc en Jaap gaven een meer persoonlijk verhaaltje waarom je wel of niet mee zou moeten doen op Texel en wat je precies onderweg kan tegenkomen. Dat je heel rustig moet opbouwen en nergens even mag versnellen want dat kost je de kop. Gerrit had een meer gestructureerd verhaal (voeding, drinken, overbelasting etc.) maar veel was daar al van bekend, maar hij heeft een website met trainingsadvies.
De vraag en antwoord sessies waren erg geanimeerd en de lunch smaakte goed. Leuk ook om veel andere lopers te ontmoeten en te praten over (trail)loopjes die zij gedaan hebben. Om half vier gingen we met een flinke groep nog een rondje rennen. Niemand wist de weg en na wat omzwervingen waren we na 19 km in 1:38 weer terug. De Griekse Belg Marc deed ook mee en hij zei dat normaal zijn rustige duurloop tempo 15 a 16 km/uur is maar dat het tempo nu van 12 km/uur wel goed was want hij was aan het trainen voor een 24-uurs race. Tja...
Al met al heb ik in de post-marathon week toch weer 51 km gelopen. Dinsdag de fartlek training (10 km) en donderdag de baantraining en heen en terug van huis naar Valkenhuizen (22 km).

1 opmerking:

  1. Nou Frans, je gaat me toch niet vertellen dat je daar een hele dag bent geweest en nu concludeert dat je rustig moet opbouwen? Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Ik hoor het wellicht dinsdag wel.

    BeantwoordenVerwijderen