maandag 23 januari 2012

Le Trefle a 4 Feuilles; mooie loopdag eindigend in mineur

Gisterochtend weer met Edwin op pad voor een trailloop in Olne, Belgiƫ. Le Trefle de 4 Feuilles zeg maar de Klavertjesvierloop, bestaat uit vier rondjes van achtereenvolgens 12, 10, 9 en 11 km die vanuit hetzelfde punt beginnen en ook eindigen. Je kunt dus na elke ronde uitstappen maar wij gingen natuurlijk voor alle vier de rondjes. Het was zwaar want er zaten lange stukken heuvelop bij en het was overal modderig en soms was het pad omgevormd tot een beek. Hier en daar zakten we tot ver over de enkels weg maar we ploeterden voort. We gingen over smalle paadjes tussen de weilanden door, soms over de weilanden en ook over een maisveld dat zo modderig was dat je niet kon rennen omdat je bij elke stap bleef plakken. Het bleef gelukkig de hele weg droog, maar er was wel veel wind. De uitzichten waren fantastisch en de schots en scheef gebouwde dorpjes prachtig om te zien. Bij het laatste rondje begon ik het zwaar te krijgen. Ook de geringste heuvel ging ik wandelend omhoog. Edwin bleef de hele tijd bij me hoewel hij makkelijk door had gekund. Eindtijd 4:43. Dit was een prima training voor ons doel in september.
Omdat de douches erg druk waren zijn we direct na het omkleden ingestapt en weggereden. Op de A73 bij Roermond ben ik door de vermoeidheid even weggezakt en op de vluchtstrook terecht gekomen waar een aantal wegwerkers paaltjes stonden. Daar kon de auto niet tegen; veel blikschade en een lekke band. Moesten dus met een takelbedrijf opgehaald worden die ons naar Roermond bracht. Gelukkig konden we met een taxi naar huis en de auto wordt naar een garage in Velp gebracht. Afwachten nu wat de kosten gaan worden. Gelukkig alleen maar geld schade.

2 opmerkingen:

  1. Je vertelt het behoorlijk nuchter, maar een chauffeur mee lijkt me geen overbodige luxe bij zo'n tocht. Als je het ruim van tevoren aankondigt wil ik wel een keertje rijden, sfeer proeven......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste P., Wat een fantastisch aanbod! In maart gaan we in Zuid-Engeland een trail lopen :)

    BeantwoordenVerwijderen