vrijdag 3 mei 2013

Loop in Havana, Cuba en Velp

Op Aruba nog twee keer vroeg op pad met zwager, schoonzus en Antoinette naar het pad langs de kust waar ik 5 a 6 km heb gelopen en de anderen wat minder. Maar dat was genoeg want het begint dan al snel warm te worden. Verder nog gewindsurft en gesnorkeld boven het rif en mooie vissen gezien. Op zaterdag weer terug naar Havana voor 2 nachten omdat we een goedkope retour daarheen hadden. Zondag bovenop  een dubbeldekker toeristenbus door de stad gereden en uitgestapt waar we wilden kijken. Op die manier heel veel van de stad gezien. 's-Avonds weer uit eten met onze dochter, die mooie verhalen heeft over de ziekenhuizen daar. Emmers op de gang om het lekkende regenwater op te vangen, lakens met gaten erin maar wel schoon, hergebruik van mondkapjes, tijdens de operatie luisteren naar het verslag van de honkbalwedstrijd Cuba-Nederland.

De boulevard in Havana
Maandagochtend vroeg op pad voor een loop langs de boulevard van Havana, de Malecón. De zee beukt aan de andere kant tegen de stenen wal aan en soms gaat er een enorme plens water overheen. Aan het begin van de avond gaan veel Cubanen hierheen om op de muur te zitten en te kletsen of gewoon een beetje te flaneren.
Tegen de avond komen veel mensen op de muur langs de boulevard zitten

Er zijn al veel lopers bezig en het verschil tussen de toeristen en Cubanen is duidelijk. Ik loop zo'n 40 minuten de ene kant op en dan weer terug zodat ik iets meer dan 13 km gelopen heb. 's-Middags het vliegtuig in en na een slapeloze vlucht en de geestige film 'De marathon' zijn we op tijd terug in Velp om de balkonscene met "even wuiven" te zien.
Woensdag weer eens mijn favoriete rondje gelopen. De dag van de arbeid is een vrije dag in Zwitserland. Over de  drie heiden en met een bocht terug langs het nieuwe koeihoornen-kunstwerk en dan over de Herikhuizerweg weer terug naar huis. Het is weer heerlijk om niet bij 30 graden te lopen en ik raffel de 17 km af in een tempo van 12 km/uur. Later op de dag weer met de auto naar Basel want er moet weer gewerkt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten