zaterdag 8 september 2012

GEFINISHED!!! TAR dag 8: Villabassa - Sexten (34,1 km, 1269 hm, 5:05 u)

Op de 8e en laatste etappe van de TAR gingen de eerste  15 km voornamelijk over asfalt met een hoogteverschil van 200 m, dus dat legden we af in 1:30 u. Vervolgens kregen we een flinke klim naar het 2400 m hoog gelegen Dreizinnenhutte. We liepen door een schitterende omgeving met uitzicht op de Dreizinnen. De afdaling was technisch moeilijk en we wandelden dus naar beneden. Verversingspost 3 lag op 6 km van de finish en dat liepen we weer op een rustig tempo van 9 - 10 km/uur. Even een foto gemaakt bij het laatste bordje met '1 km to go' en toen naar de finish gerend. Na 5:05 u voltooiden we de laatste etappe van de TAR. We omhelsden elkaar en werden door iedereen gefeliciteerd. Ik was best wel emotioneel en de tranen glibberden over mijn wangen. Ergens een biertje gehaald en naar de overige finishers gaan kijken. Iedereen vierde het op zijn eigen manier. Sommigen droegen elkaar over de finish, anderen maakten een dansje en veel kwamen met de vlag van hun land aan het eind.  We zijn reuze trots dat we dit volbracht hebben zonder enige schade. Zeker 1/3e van de lopers heeft het niet gehaald. Vanavond de pastaparty en dan krijgen we ons finishers T-shirt uitgereikt. Morgen weer naar huis en bedenken wat we hierna gaan doen.

4 opmerkingen:

  1. Hoi Edwin en Frans, nogmaals super gefeliciteerd via de site van Frans. Met inderdaad de vraag: 'wat nu?' . . . Ben erg benieuwd naar jullie antwoord. Groetjes, René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Diepe buiging! Drie hoera-tjes! En we zijn heel erg trots op jullie, want jullie zijn toevallig wel ónze Ciko-kanjers.
    Peter en Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Frans en Edwin, zelf nog bijkomend van de CCC, wil ik jullie feliciteren met deze geweldige prestatie.
    Het ziet er echt fantastisch uit, je Blog is ook erg leuk.
    Groetjes Henk Mullekes (HRR)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fantastisch gedaan! Van harte gefeliciteerd. Wat een mooie prestatie. Zou ik ook een traantje wegpinken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen