zaterdag 1 september 2012

TAR dag 1: Ruhpolding - St. Johann im Tirol (51 km, 1660 hm, 7:36 u)

Nadat we onze tassen hadden afgegeven en een vroeg ontbijt stonden we al om 8:00 uur bij de start. Beetje praten met andere Nederlanders en foto's maken. Toen ging de startmuziek aan en steeg de spanning. Eindelijk mochten we weg. Na 500 meter op de openbare weg gingen we een mooi pad langs de rivier op. Hier was het prima lopen. Overal liepen lopers in tweetallen met vaak ook dezelfde outfit. Na 11 km was de eerste 'feed post' zoals dat hier noemen waar alles te krijgen was. We stopten ons dus goed vol. De stokken werden nu uit de rugzak gehaald want we begonnen aan een flinke helling. Het begon ook te regenen, maar te weinig om onze regenjassen aan te doen. Ondanks de heuvels maakte we goede progressie; de eerste 25 km deden we in iets minder dan 3 uur. Boven liepen we door de wolken en hadden weinig uitzicht. Na 30 km begon echter een verschrikkelijke afdaling van 6 km lang over een heel smal modderpad met boomwortels, stenen en kuilen. Soms kon je een heel klein stukje hardlopen, maar verder vereiste het volledige concentratie. Daarna kwam een lange steile helling over een kiezelweg, maar met hulp van de stokken gingen we wandelend omhoog. Proberen in cadans te blijven en stug doorgaan
. Na het hoogste punt weer een moeilijke afdaling met ook een overtocht door de beek. Door al die moeilijke stukken waren we heel wat tijd verloren, op 40 km hadden we al 6:30 gelopen. Op 43 km kwamen ww beneden bij de rivier op een mooi pad te lopen. We konden op een langzaam tempo goed lopen en haalden heel wat mensen in die aan het wandelen waren. We finishten na 7:36:28 u na volgens de Garmin van Edwin 51.4 km. Er was prima verzorging bij de finish dus we deden ons tegoed aan soep, cola, bier en chocola. Het hotel was toen nog 10 minuten lopen, maar onze tas stond klaar en we konden douchen. Nog even naar de pastaparty en direct terug naar het hotel en vroeg naar bed.

Foto's komen nog

2 opmerkingen:

  1. Respect mannen! Wat een moeilijk parcours. Het is goed om te horen dat de 1e afstand (aftrap) een succes is.
    Veel plezier&succes met de volgende afstanden.
    Groeten, Saïd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik wil ook graag een boek maken van mijn blog,ik zie dat jij dat ook hebt gedaan,ik zit nu op die site van waar jij het hebt gedaan,maar hij blijft maar uploaden en hij komt niet verder,had jij dat ook?en wat kost het eigenlijk zo,n boekje maken??
    graag een reactie

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen